Pedicure Basisbehandeling

Standaard complete pedicure behandeling:


• desinfectie van de voet
• eventueel verdikte nagels dun maken
• nagels knippen
• eventueel ingroeiende nagel behandelen
• nagels polijsten
• nagelomgeving schoonmaken
• eventueel eelt en likdoorns verwijderen
• mechanisch afwerken van de voet
• voeten nabehandelen met crème.

 

Pedicure Deelbehandeling

Dit is uitsluitend bedoeld voor het behandelen van één likdoorn,
het verwijderen van een kleine eelt plek of het behandelen van een ingroeiende nagel.

 

 

Nagelregulatie(Podofix nagelbeugeltechniek)

Een ingroeiende nagel kan verschillende oorzaken hebben, zoals het te kort afknippen van de nagels, of de hoeken van de nagel weg te knippen. Of misschien groeit de nagel wel te rond of te bol, waardoor deze kan ingroeien. Dit kan enorm veel pijn veroorzaken.
In dit geval kan er voor een nagelbeugel gekozen worden om het probleem blijvend op te lossen. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht of vlakker gaat groeien. Hierdoor kan de nagel niet meer ingroeien.
Met behulp van metaal of kunststof maken wij een beugel om de nagel te corrigeren. Soms kan hierbij ook gel worden gebruikt. Deze techniek word gebruikt bij het ingroeien van de teennagels.nagelreparatie

Nagelcorrectie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met gel of acryl.
De kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

 

Chinese VoetMassage

 

Chinese voetmassage kan worden toegepast bij gezonde mensen ter advies van de energie, circulatie en balans. De massage wordt als prettig en ontspannend ervaren.
Stimulerend:
Bij mensen met bepaalde klachten en bij wie het evenwicht wordt verstoord.
Door blokkade kan het een stimulerende werking hebben.

Harsen van onderbenen

Bij overmatige beharing, kunt u bij ons uw benen laten harsen.
Daarna voelt het lekker zacht en door dit regelmatig te doen wordt de beharing minder en zijn de haartjes zachter.

voor het harsen geen crème of olie op de benen smeren.
na het harsen is het beter de huid wat rust te gunnen en de eerste dagen niet in de zon of onder
de zonnebank te gaan liggen.
om het ingroeien van haartjes te voorkomen kan men de huid regelmatig scrubben.
(niet in de eerste 2 dagen)
2 dagen voor het harsen ook niet scrubben anders word de huid gevoelig.

 

Ayurvedische Massage

 

De ayurvedische massage is met hete kruidenolie  ... Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam, de emotionele toestand als de geest.

 

Voetreflexologie Massage

 

Voetreflextherapie is een eeuwenoude massage therapie die er vanuit gaat dat het gehele lichaam gereflecteerd wordt in de voeten. Door massages en drukpunten te geven op de voeten wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.
De doorbloeding wordt beter, afvalstoffen worden beter afgevoerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Dit geeft een algehele ontspanning op het lichaam en op de geest. U komt lichamelijk en geestelijk tot rust en dit heeft weer een positieve invloed op eventuele ziektes die in het lichaam zitten. Doordat het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd kunnen de ziektes verminderen of zelfs verdwijnen.
In deze drukke tijden ontstaat het merendeel van de ziektes door stress. En niets geneest stress beter dan ontspanning. Het loslaten….van lichamelijke spanning tot geestelijke spanning. Want ook door geestelijke spanning kunt u ziek worden. Door de stress gaat het hart sneller kloppen, de spieren in het gehele lichaam staan gespannen, de bloeddruk wordt verhoogt, de adem versnelt en alle zintuigen staan op scherp. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om u te beschermen. Als er gevaar dreigt maakt u lichaam zich klaar om te reageren door te vechten of te vluchten. Deze stress reactie helpt u om uitdagingen in het leven niet uit de weg te gaan, het verscherpt uw concentratievermogen.
Maar als u niet de juiste balans kunt vinden tussen spanning en ontspanning kan stress voor grote problemen zorgen.

 

.Voetreflextherapie helpt bij vele klachten.
Onder andere bij:
* stress
* rug-, schouder-, nekklachten
* hoofdpijn/migraine
* hormonale klachten
* spijsverteringsklachten
* ademhalingsproblemen
* reumatische klachten
* vage klachten: er is geen oorzaak te vinden en toch zijn er klachten
Daarbij:
* werkt het stress verlagend, ontspannend en geeft (nieuwe) energie
* stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
* reinigt het lichaam van afvalstoffen
* geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing

 

Balinese Massage

 

Balinese massage is een combinatie van Indiase massages, Chinese massages en Thaise massages. Deze verschillende technieken vormen samen een harmonische behandeling. 

Met de Balinese massage krijgt u een complete lichaamsbehandeling van uw hoofdhuid tot uw voeten. Tijdens de massage krijgt u een behandeling met kokosolie en etherische oliën. Dit stimuleert uw geest en lichaam. Voor eigen wensen bedekken wij lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, om temperatuur storingen tegen te gaan. Tijdens de Balinese massage  voelt u ontspannende strijkingen en krachtige drukpunt stimulaties. De masseuse maakt gebruik van deze technieken om de bloedsomloop en energie te stimuleren over het gehele lichaam. . Dit stimuleert zowel het lichaam als de geest.

 

 • helpt stress te verminderen
 • stimuleert de bloedsomloop
 • stimuleert de lymfatische, circulatoire, ademhalings- en spijsverteringssystemen
 • ontspant de spieren
 • helpt het lichaam te detoxificeren
 • voedt en verzacht de huid
 • geeft energie
 • verbetert het immuunsysteem
 • verhoogt de flexibiliteit
 • verbetert de spiertonus
 • vermindert of regelt chronische en acute spierpijn

 

Lomi Lomi Massage

 

Lomi Lomi is een massagetechniek dat oorspronkelijk uit Hawaï komt en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. Vastgezette spanningen komen vrij en gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voelt men zich als herboren.

Tijdens deze massage wordt ook veel aandacht besteed aan de afvalstoffen in het lichaam naar de lympfeknopen te geleiden, waar ze dan weer uit het lichaam worden afgevoerd. Dit is een grondige en diep-ontspannende massage, die een effect kan hebben op zowel, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De Lomi Lomi Massage is geweldig om te geven, mooi om te zien en heerlijk om te ondergaan.

Lomi lomi is een unieke massage

De Lomi lomi massage is niet te vergelijken met andere massages. Dat heeft deels te maken met de techniek: er is een traditionele manier van strijken, zodat elke opgeslagen herinnering en emotie in je lichaam loskomt. Dat kan allemaal onderdeel zijn van jouw Lomi Lomi-ervaring.

“Ik voelde zoveel rust en koestering bij de aanrakingen. Het leek haast wel een spirituele ervaring”